Καλάθι

προϊόν - 0,00 €

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο: 0,00 €

Blog - Benettos.gr

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Πληροφορίες Πλυσίματος

  Για μεγαλύτερη προστασία από την φθορά, αλλά και για να μένουν τα λευκά είδη μας πάντα σαν καινούρια σας συνιστούμε να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες πλυσίματος.
  Σεντόνια & παπλωματοθήκες:
  1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
  2) Σιδερό σε θερμοκρασία μεγίστη 150ο C.
  3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία εάν χρησιμοποιείται.
  4) Όχι χλώριο και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.
  Κουβερλί βαμβακοσατέν & βαμβακερά:
  1) Πλύσιμο στους 30ο C στο πλυντήριο.
  2) Σιδερό σε μεγίστη θερμοκρασία 110ο C.
  3) Αποφεύγουμε το στεγνωτήριο.
  4) Όχι χλώριο.
  5) Όχι στεγνό καθάρισμα και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.
  Κουβερλί microfiber:
  1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
  2) Δεν χρειάζεται σίδερο.
  3) Στεγνωτήριο εάν χρησιμοποιούμε σε μεσαία θερμοκρασία
  4) Όχι χλώριο και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.
  5) Όχι στεγνό καθάρισμα.
  Κουβέρτες & κουβερλί:
  1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
  2) Σίδερο σε θερμοκρασία 110ο C.
  3) Στεγνωτήριο εάν χρησιμοποιούμε σε μεσαία θερμοκρασία
  4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.
  Πετσέτες:
  1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
  2) Σίδερο σε θερμοκρασία 150ο C.
  3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία
  4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.
  Μπουρνούζια:
  1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
  2) Σίδερο σε θερμοκρασία 150ο C.
  3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία
  4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.
  5) Όχι στεγνό καθάρισμα.
  Ταπέτα μπάνιου:
  1) Πλύσιμο στους 30ο C στο πλυντήριο.
  2) Στεγνό καθάρισμα.
  3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία
  4) Όχι χλώριο.

  Πληροφορίες υλικών εσωτερικής γέμισης Μαξιλαριών - Παπλωμάτων - Κουβερλί

  Microfiber: Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές τεχνητά δημιουργημένες ίνες, συνήθως από πολυεστέρα ή πολυαμιδίου. Αν τις συγκρίνουμε με την ίνα του μεταξιού είναι 2 φορές πιο λεπτές, 3 φορές από την ίνα του βαμβακιού, 8 φορές από το μαλλί και 100 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα. Τα προϊόντα που παράγονται από μικροΐνες είναι απίστευτα απαλά στο άγγιγμα και πολύ ελαφριά. Τι σημαίνει αυτό για ένα πάπλωμα; Είναι πολύ ελαφρύ σαν πούπουλο, μαλακό, γι’ αυτό και αγκαλιάζει το σώμα και ζεστό. Είναι εύκολο στη χρήση γιατί πλένεται στο πλυντήριο και για όσους έχουν αλλεργία στα πούπουλα είναι το ιδανικό πάπλωμα.
  Hollowfiber: Συνθετικές ίνες οι οποίες είναι κενές στο εσωτερικό τους. Μοιάζουν με σωλήνες. Είναι πολύ ελαφριές και αφράτες και διατηρούν τον όγκο του υλικού.

  Μαξιλάρια

  Επιλογή - Συντήρηση - Ανανέωση του μαξιλαριού

  συνιστά να πλένετε τα μαξιλάρια σας τακτικά για να τους εξασφαλίζετε τέλεια υγιεινή. Τα μαξιλάρια πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια περίπου. Αν η θήκη είναι κιτρινισμένη, αν το μαξιλάρι παραμένει επίπεδο όταν σηκώνετε το κεφάλι και είναι εσωτερικά ανομοιόμορφο τότε χρειάζεται αλλαγή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας ξεκούραστος ύπνος μας βοηθάει να αποδώσουμε στο υπόλοιπο της ημέρας. Πολλές έρευνες για τους αυχενικούς πόνους έχουν δείξει ότι η σωστή επιλογή μαξιλαριού είναι πιο σημαντική και από την επιλογή στρώματος. Κάποιος που κοιμάται ανάσκελα ή μπρούμυτα χρειάζεται να χρησιμοποιεί ένα χαμηλό και μαλακό μαξιλάρι ή μέτριο, ενώ κάποιος που κοιμάται στο πλάι να χρησιμοποιεί πιο ψηλό ή πιο σκληρό μαξιλάρι. Η χρήση άλλου μαξιλαριού από αυτό που χρειάζεται ο καθένας μπορεί να οδηγήσει σε αυχενικούς πόνους και κατά συνέπεια πονοκεφάλους λόγω της πίεσης που ασκείται στη σπονδυλική στήλη.

  Πετσέτες

  Έξυπνες συμβουλές για μαλακές πετσέτες

  Σε ποιον δεν αρέσει να βγαίνει από το μπάνιο και να τυλίγεται σε φρέσκες, μυρωδάτες, μαλακές πετσέτες; Και αυτό ισχύει φυσικά τόσο για το μπάνιο στο σπίτι, όσο και στην παραλία. Για να το καταφέρεις αυτό, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, έτσι ώστε τα πλυσίματα να μην χαλάσουν την όμορφη αίσθηση που ζητάς.

  1. Η αρχή, το ήμισυ του παντός. Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η ποιότητα μιας πετσέτας όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό, θα πρέπει να είναι καλή από την αρχή της. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να αγοράζεις καλή ποιότητα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Πληροφοριακά, το αιγυπτιακό βαμβάκι που έχει μακρύτερη κλωστή, είναι πάντα πιο μαλακό και πιο απορροφητικό. Έτσι, ακόμη και ύστερα από πολλά πλυσίματα θα παραμείνει σε καλή κατάσταση.

  2. Το πρώτο ξέβγαλμα. Πριν χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες για πρώτη φορά πλύνε τις μια φορά, έτσι ώστε να φύγει η όποια κόλα μπορεί να έχει βάλει ο κατασκευαστής από πριν.τις καινουργιες πετσέτες πάντα να τις βάζουμε σε κρύο νερό της βρύσης για μία νύχτα μέσα στο νερό για να απορροφήση το βαμβάκι να γίνει υδρόφιλο και πολλη μαλακό
  3. Το μαγικό ξίδι. Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

  4. Σόδα η ισχυρή. Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια «κοκαλώματος».

  Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, βάλε μία μπάλα του τένις μέσα, μαζί με τις πετσέτες σου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, έχει αποτέλεσμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει. ]

  6. Πρόσεχε για να έχεις. Ό,τι και αν κάνεις όμως, θυμήσου ότι απαγορεύεται να βάζεις μία ολόκληρη πλύση πλυντηρίου μόνο με πετσέτες. Όταν βραχούν, βαραίνουν τόσο πολύ που θα κάνουν σίγουρα κακό στον κάδο του πλυντηρίου σου. Φρόντισε να τις μοιράζεις σε διαφορετικές «καζανιές» όπως έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές, μαζί με σεντόνια, μαξιλαροθήκες ή υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας.

 • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΑΛΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Σκούπισμα : Όσο πυκνότερο είναι το χαλί σας, τόσο λιγότερο σκούπισμα χρειάζεται. H ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιείται οπωσδήποτε μία φορά στις 15 μέρες ή μια φορά το μήνα για τον καθαρισμό του πέλους και όχι στα κρόσσια που είναι εύθραυστα. Θυμηθείτε να σκουπίσετε και την ανάποδη πλευρά των χαλιών σας.
  Καθάρισμα : Για ένα καθάρισμα διαλέξτε μια μέρα με ηλιοφάνεια , και αφού εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα υλικά, ξεκινήστε. Ο πιο συνήθης τρόπος καθαρισμού των χαλιών είναι η χρήση άσπρου ξυδιού. Κάνει πιο ζωντανά τα χρώματα και επιπλέον έχει απολυμαντική δράση. Το βαθύ καθάρισμα, που πρέπει να γίνεται κάθε 4 - 5 χρόνια, αφήστε το στα χέρια των ειδικών καθαριστών.
  Εβδομαδιαία συντήρηση :

  Μάλλινα Χαλιά : Καθαρίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα με κατεύθυνση πάντα προς την φορά του πέλους.
  Μεταξωτά χαλιά : Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρική σκούπα. Είναι αρκετό να τα βουρτσίσετε απαλά προς την φορά του πέλους χρησιμοποιώντας μια βούρτσα (ποτέ συρμάτινη).
  Σύμμικτα χαλιά : Καθαρίζονται όπως τα μάλλινα χαλιά.
  Χαλιά τοίχου : Βουρτσίστε ελαφρά μια-δύο φορές το μήνα.
  Ετήσια συντήρηση :

  Μάλλινα Χαλιά : Με ένα ξεσκονιστήρι χτυπήστε ελαφρά το χαλί από την πίσω πλευρά, ώστε η σκόνη να μετακινηθεί στην επιφάνεια του πέλους. Τραβήξτε με την ηλεκτρική σκούπα την σκόνη. Σε ένα διάλυμα με ουδέτερο απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα, με αναλογία μια κουταλιά της σούπας σε 5 λίτρα χλιαρού νερού, μουσκέψτε ένα άσπρο πανί και τρίψτε μια γωνία του χαλιού. Αν το πανί χρωματιστεί απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία καθαριστή. Αν το πανί δεν χρωματιστεί : Βουρτσίστε το χαλί, με μια μαλακή βούρτσα βουτηγμένη στο διάλυμα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Προσέξτε να μην ποτίσετε την βάση του χαλιού. Εάν το χαλί είναι πολύ βρεγμένο, στεγνώστε το σε ένα σκιερό χώρο.

  Μεταξωτά χαλιά : Τινάξτε με το χέρι το χαλί ώστε να φύγει η σκόνη. Ετοιμάστε ένα διάλυμα με ένα μέρος άσπρο ξύδι και 3 μέρη νερού. Βουτήξτε ένα καθαρό μαλακό δέρμα στο διάλυμα και στύψτε το πολύ καλά. Κρατώντας τελείως επίπεδη την επιφάνεια του χαλιού, τρίψτε το με το δέρμα απαλά, πάντα προς την κατεύθυνση του πέλους. Αφήστε την επιφάνεια του χαλιού να στεγνώσει σε σκιερό χώρο.Τέλος με ένα καθαρό στεγνό δέρμα τρίψτε το χαλί απαλά πάντα προς την φορά του πέλους.
  Αποθήκευση χαλιών :

  Tα χαλιά σας πρέπει να φυλάσσονται τυλιγμένα σε ρολό για αποθήκευση. Ο σκώρος είναι ο σπουδαιότερος εχθρός του χαλιού. Υπάρχουν πολλά σπρέι στην αγορά αλλά συνιστούμε να τα αποφεύγετε. Vapona, καμφορά, ναφθαλίνη είναι ότι καλύτερο. Μόνο φροντίστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το χαλί. Τυλίξτε ίσια και σφιχτά το χαλί σας σε ρολό προς την κατεύθυνση του πέλους του. Τελειώνοντας, τυλίξτε το χαλί σε πρόχειρο βαμβακερό σεντόνι ή σε κάποτο, βάζοντας ξανά καμφορά και αφήνοντας τις άκρες του ρολού ανοικτές για να αερίζετε το χαλί. Τοποθετείτε σε δροσερό ξηρό χώρο, οριζόντια στο πάτωμα για να μην τσακίσουν οι άκρες του. Μην αποθηκεύετε το χαλί σε πλαστικούς σάκους γιατί το χαλί δεν μπορεί να "αναπνέει".

  Τι απαγορεύεται να κάνω ...

  Η χρήση χλωρίνης ή λευκαντικών με βάση το χλώριο στα κρόσια των χαλιών : Τα κρόσια, τα οποία είναι το φυσικό τελείωμα των στυμονιών, του θεμελίου του χαλιού, σταδιακά σαπίζουν από τη χλωρίνη, δημιουργώντας πρόβλημα αστάθειας στις πρώτες σειρές κόμβων που χαλαρώνουν και ξεφεύγουν από το πλέγμα της ύφανσης. Τα κατεστραμμένα κρόσια, πρέπει να επιδιορθώνονται άμεσα από ειδικό τεχνίτη.

  Το τίναγμα των χαλιών στο μπαλκόνι : Με το τίναγμα, ή το χτύπημα με χτυπητήρια, μπορεί να σπάσουμε κάποιο από τα στημόνια, να φύγουν μερικά κομπάκια και να δημιουργηθεί μια μικρή τρυπούλα. Η επιδιόρθωσή της είναι συνήθως ζήτημα λίγων λεπτών αλλά αν το αμελήσουμε, στο σημείο εκείνο η ύφανση εξασθενεί και το χαλί θα αρχίσει να καταστρέφεται.moketa mporntw kontino

 • ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΩΝ

  Συνθετικό γέμισμα:
  Τα παπλώματα με συνθετικό γέμισμα πλένονται συνήθως αλλά κάποια πλυντήρια δεν έχουν αρκετή χωρητικότητα ώστε να μπορεί να κινηθεί το πάπλωμα στον κάδο.

  Αν το πάπλωμα χωράει στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε έναν ήπιο κύκλο με ελάχιστη ανάδευση
  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική περιστροφή
  Μετά το πλύσιμο, φροντίστε το πάπλωμα να στεγνώσει και να αεριστεί καλά πριν τη χρήση

  Γέμισμα με πούπουλα:

  Ελέγξτε την ετικέτα του παπλώματος, αφού μπορεί να μην πλένεται και να θέλει στεγνό καθάρισμα.
  Αν πλένετε, επιλέξτε έναν ήπιο κύκλο με απορρυπαντικό χωρίς ένζυμα
  Μετά το πλύσιμο, φροντίστε το πάπλωμα να στεγνώσει και να αεριστεί καλά πριν τη χρήση

  Λεκέδες:

  Σκουπίζετε τους λεκέδες από τα παπλώματα όσο μπορείτε πιο γρήγορα
  Αν το πάπλωμα είναι πουπουλένιο, απομονώστε τον λεκέ
  Απομακρύνετε τα πούπουλα από την περιοχή και καθαρίστε τον λεκέ ανάλογα με το πώς προκλήθηκε

 • Εφαρμογή της ταπετσαρίας τοίχου τώρα και στην κουζίνα και στο μπάνιο σας....Τολμήστε το!

  Μία από τις πολύ συχνές απορίες που έχουν οι πελάτες μας κατά καιρούς για τις ταπετσαρίες τοίχου, είναι ποιά επιφάνεια είναι ιδανική για την τοποθέτησή τους και αν μπορούν να τοποθετηθούν σε κουζίνα και μπάνιο, λόγω των ειδικών θερμοκρασιών και χρήσεων που γίνονται σ΄αυτούς τους δύο χώρους, συγκριτικά με το υπόλοιπο σπίτι σας.

  Το πιο βασικό και λειτουργεί και σαν κανόνας για τις ταπετσαρίες κάθε είδους είναι η επιφάνεια να είναι στεγνή, στέρεα, καθαρή, λεία και απορροφητική, χωρίς υγρασίες.

  Εφόσον λοιπόν, ο τοίχος δεν έχει υγρασία, είναι κατάλληλος να τοποθετηθεί ταπετσαρία τοίχου. Αν όμως η ταπετσαρία βρίσκεται υπερβολικά κοντά σε σημεία όπου μπορεί να έχει υπερβολική επαφή με νερό ή με λάδι, σου συνιστούμε να εφαρμόσετε μια στρώση υλικού αδιαβροχοποίησης, ή διάφανο βερνίκι ξύλου στην ταπετσαρία για να αποτραπεί η φθορά της.

 • Τώρα η αφαίρεση της ταπετσαρίας από τον τοίχο σας είναι παιχνιδάκι!

  Η αφαίρεση της ταπετσαρίας από τους τοίχους δεν γίνεται πια με τη δυσκολία που γινόταν παλαιότερα.
   
  Αυτό άλλωστε ήταν ακόμη ένα μείον στις παλιές ταπετσαρίες, που αφού έχει πλέον διορθωθεί και πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση, όσο και η τοποθέτηση της ταπετσαρίας στον τοίχο.
   
  Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι μία σπάτουλα, σαν το πιο απαραίτητο και στη συνέχεια ένα κουβά με ζεστό νερό, ένα σφουγγάρι και ένα αφαιρετικό ταπετσαρίας, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε από ένα χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας.
   
  Βασικά αυτό που χρειάζεται μία ταπετσαρία για να βγει, είναι να αφαιρεθεί η κόλλα, η στεγνή κόλλα, που βρίσκεται μεταξύ της ταπετσαρίας και του τοίχου.
   
  Θα ξεκινήσετε με τη σπάτουλα ξύνοντας την ταπετσαρία από τον τοίχο, είναι μερικά σημεία όμως που η ταπετσαρία έχει γίνει ένα σώμα με τον τοίχο, σ’ αυτά τα σημεία χρησιμοποιούμε τον κουβά με πολύ ζεστό νερό και το σφουγγάρι μας με το οποίο θα βρέχουμε το σημείο που δεν βγαίνει η ταπετσαρία και θα συνεχίζουμε το ξύσιμο με τη σπάτουλα, μπορεί βρέχοντας την με το ζεστό νερό να βγει με την πρώτη, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.
   
  Τέλος για τα πολύ δύσκολα σημεία, αυτά που δεν αφαιρούνται χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα και το ζεστό νερό, θα χρησιμοποιήσετε το αφαιρετικό ταπετσαρίας το οποίο θα έχετε από πριν προμηθευτεί από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης του οι οποίες αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.
   
  Αν πάντως θέλετε να βγάλετε την ταπετσαρία για να βάλετε κάποια άλλη, καθαρά δηλαδή για θέμα διακόσμησης, να ξέρετε πως οι κατασκευαστές λένε ότι μπορούν να μπουν έως και 5 ταπετσαρίες η μία πάνω στην άλλη, αρκεί πάντα η ταπετσαρία που θα είναι από κάτω να είναι καλά κολλημένη γιατί διαφορετικά θα πέσουνε μαζί, η παλιά με την καινούργια.

   

   
   
 • Φωτοταπετσαρία ..... Γιατί είναι η πλέον δυναμική λύση για το χώρο σας ?

  Σκεφτείτε πόσο όμορφο θα ήταν να ξυπνάτε το πρωί και ανοίγοντας τα μάτια σας να αντικρίζετε ένα πανέμορφο και αγαπημένο σας τοπίο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μία μαγική παραλία την οποία έχετε ερωτευτεί στις διακοπές σας, ή ίσως η πανοραμική θέα του χωριού σας που ποτέ δεν χορταίνετε τις επισκέψεις σας και με το οποίο σας δένουν τόσα πολλά συναισθήματα. Ακόμη όμως και αν απλά βαρεθήκατε τους γκρίζους τοίχους και θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα στην διακόσμηση του χώρου σας ή να γεμίσετε με εντυπώσεις χαράς και γέλιου το παιδικό σας δωμάτιο, η λύση που σας προτείνουμε είναι η φωτοταπετσαρία.

  Η Φωτοταπετσαρία είναι η δεύτερη αναγέννηση της κλασικής χάρτινης ταπετσαρίας τοίχου που είχαμε γνωρίσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Σήμερα, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, η φωτοταπετσαρία επιστρέφει με αρκετά πλεονεκτήματα και όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στην εσωτερική διακόσμηση κατοικιών, εστιατορίων, καφέ—μπαρ και εμπορικών καταστημάτων.

  Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της φωτοταπετσαρίας σήμερα σε σχέση με την κλασική ταπετσαρία τοίχου είναι τα εξής:

  - Λόγω σπουδαίας βελτίωσης των υλικών κατασκευής, η αντοχή και η μακροζωία της σύγχρονης φωτοταπετσαρίας έχουν αυξηθεί σημαντικά και σε συνδυασμό με την πλαστικοποίηση επιτυγχάνεται προστασία από την υγρασία και τις ακτίνες του ήλιου, αλλά και από ανεπιθύμητα γκράφιτι όταν πρόκειται για παιδικά δωμάτια ή εξωτερικούς χώρους. Επίσης, πλέον είναι πολύ εύκολες στην τοποθέτηση και μετά την αποξήλωση δεν καταστρέφουν τον τοίχο και δεν χρειάζεται σπατουλάρισμα.

  - Ο δεύτερος λόγος είναι η εξέλιξη των μηχανημάτων ψηφιακής εκτύπωσης που σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα κατασκευής φωτοταπετσαρίας με πολύ υψηλή ευκρίνεια, μεγάλη πιστότητα και ζωντάνια των χρωμάτων, καθώς και ανάλυση που στο παρελθόν πετυχαίναμε μόνο σε μέγεθος μίας φωτογραφίας.

   

 • Μπορεί μια ταπετσαρία τοίχου να μεταμορφώσει τα παλιά σας έπιπλα σε καινούρια? Κι όμως....

  Με λίγη φαντασία και μεράκι μπορείτε να επαναφέρετε παλιομοδίτικα έπιπλα στη "ζωή" , δίνοντάς τους ένα μοντέρνο ύφος......Εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά.

  Εμείς σας δίνουμε μερικά χρήσιμα tips για το πώς να "ζωντανέψετε" ένα παλιό έπιπλο και να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό makeover, εφαρμόζοντας την τεχνική σε οποιοδήποτε αντικείμενο θέλετε να φέρετε στα δικά σας γούστα.

  Διαλέξτε ένα χρώμα της αρεσκείας σας σε μοντέρνο τόνο και συνδυάστε το με μια ταπετσαρία τοίχου.

  ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ :

  ταπετσαρία τοίχου (κομμάτια που σας περίσσεψαν από την τοποθέτηση σε τοίχο)
  μπογιά (χρώματα με έντονες αντιθέσεις για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα)
  κόλλα για ταπετσαρία τοίχου
  βούρτσα
  ψαλίδι ή κοπίδι

  ΟΔΗΓΙΕΣ :

  1. Αφαιρέστε τα πόμολα και τυχόν μηχανισμούς από τα συρτάρια και προετοιμάστε την βερνικωμένη επιφάνεια του ξύλου για βάψιμο, τρίβοντάς την με ένα γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να είναι λεία. Στη συνέχεια, βάψτε το έπιπλο στο χρώμα που έχετε επιλέξει και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

  2. Μετρήστε την επιφάνεια ταπετσαρίας που θα χρειαστείτε, υπολογίζοντας και έξτρα περιθώριο χαρτιού περιμετρικά για το κόψιμο. Αφού κόψετε τα κομμάτια που θα χρειαστείτε, απλώστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας στην πίσω πλευρά της ταπετσαρίας και διπλώστε στα δύο την επιφάνεια με την κόλλα, περιμένοντας λίγο να απορροφηθεί.

  3. Σημειώστε με μολύβι στα κομμάτια της ταπετσαρίας τις ακριβείς διαστάσεις χαρτιού που θα χρειαστείτε και κόψτε προσεκτικά στις γραμμές, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι ή κοπίδι.

  Μετά μπορείτε να τοποθετήσετε την ταπετσαρία στην επιφάνεια του ξύλου, με πολλή προσοχή ότι την έχετε κεντράρει και ότι εφαρμόζει σωστά στις γωνίες. Πιέστε το χαρτί με κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω και εξαλείφοντας τυχόν φουσκάλες στην επιφάνεια.

  4. Αφού ολοκληρώσετε  την διαδικασία τοποθέτησης της ταπετσαρίας, ξαναβιδώστε τα πόμολα και τους μηχανισμούς που αφαιρέσατε από τα συρτάρια ή αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά καινούρια πόμολα σε μοντέρνα γραμμή, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καινούριο και εντυπωσιακό εξ'ολοκλήρου.

 • Πλεονεκτήματα μοκέτας

  Το πιο βασικό πλεονέκτημα της μοκέτας είναι η αλλαγή στην αισθητική του χώρου γύρω μας , καθώς οι μοκέτες με την τοποθέτησή τους, αναβαθμίζουν και αναδεικνύουν το χώρο όπου τοποθετούνται, είτε πρόκειται για σπίτι, είτε για επαγγελματικό χώρο.
 • Επιπλέον έκπτωση 5% για ...ΠΑΝΤΑ !

  Τώρα επιπλέον έκπτωση 5 % για ...ΠΑΝΤΑ ? .... ΚΑΙ στις ήδη υπάρχουσες μειωμένες τιμές ? Γίνεται ? Κι όμως στη νέα εποχή που διανύουμε πλέον , γίνεται! Πάμε με άλλο αέρα ,έναν αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας! Γι' αυτό κι εμείς, στην Benettos, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε για λίγο ακόμη τις καλές πράξεις και να δώσουμε μια παράταση στα δώρα του Άι Βασίλη.
 • Ποιες ταπετσαρίες δίνουν ή αφαιρούν όγκο στο χώρο σας

  Oι διακοσμητικές ταπετσαρίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στο μέγεθος του δωματίου. Αν το σχέδιο είναι πολύ φορτωμένο και επαναλαμβανόμενο , το δωμάτιο συρρικνώνεται .

Είδη 1 εώς 10 από 39 σύνολο

Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Our Brand