Καλάθι

προϊόν - 0,00 €

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο: 0,00 €

Μπορεί μια ταπετσαρία τοίχου να μεταμορφώσει τα παλιά σας έπιπλα σε καινούρια? Κι όμως....

Με λίγη φαντασία και μεράκι μπορείτε να επαναφέρετε παλιομοδίτικα έπιπλα στη "ζωή" , δίνοντάς τους ένα μοντέρνο ύφος......Εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά.

Εμείς σας δίνουμε μερικά χρήσιμα tips για το πώς να "ζωντανέψετε" ένα παλιό έπιπλο και να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό makeover, εφαρμόζοντας την τεχνική σε οποιοδήποτε αντικείμενο θέλετε να φέρετε στα δικά σας γούστα.

Διαλέξτε ένα χρώμα της αρεσκείας σας σε μοντέρνο τόνο και συνδυάστε το με μια ταπετσαρία τοίχου.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ :

ταπετσαρία τοίχου (κομμάτια που σας περίσσεψαν από την τοποθέτηση σε τοίχο)
μπογιά (χρώματα με έντονες αντιθέσεις για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα)
κόλλα για ταπετσαρία τοίχου
βούρτσα
ψαλίδι ή κοπίδι

ΟΔΗΓΙΕΣ :

1. Αφαιρέστε τα πόμολα και τυχόν μηχανισμούς από τα συρτάρια και προετοιμάστε την βερνικωμένη επιφάνεια του ξύλου για βάψιμο, τρίβοντάς την με ένα γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να είναι λεία. Στη συνέχεια, βάψτε το έπιπλο στο χρώμα που έχετε επιλέξει και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

2. Μετρήστε την επιφάνεια ταπετσαρίας που θα χρειαστείτε, υπολογίζοντας και έξτρα περιθώριο χαρτιού περιμετρικά για το κόψιμο. Αφού κόψετε τα κομμάτια που θα χρειαστείτε, απλώστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας στην πίσω πλευρά της ταπετσαρίας και διπλώστε στα δύο την επιφάνεια με την κόλλα, περιμένοντας λίγο να απορροφηθεί.

3. Σημειώστε με μολύβι στα κομμάτια της ταπετσαρίας τις ακριβείς διαστάσεις χαρτιού που θα χρειαστείτε και κόψτε προσεκτικά στις γραμμές, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι ή κοπίδι.

Μετά μπορείτε να τοποθετήσετε την ταπετσαρία στην επιφάνεια του ξύλου, με πολλή προσοχή ότι την έχετε κεντράρει και ότι εφαρμόζει σωστά στις γωνίες. Πιέστε το χαρτί με κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω και εξαλείφοντας τυχόν φουσκάλες στην επιφάνεια.

4. Αφού ολοκληρώσετε  την διαδικασία τοποθέτησης της ταπετσαρίας, ξαναβιδώστε τα πόμολα και τους μηχανισμούς που αφαιρέσατε από τα συρτάρια ή αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε από την αγορά καινούρια πόμολα σε μοντέρνα γραμμή, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καινούριο και εντυπωσιακό εξ'ολοκλήρου.

Leave a Reply

Our Brand