Καλάθι

προϊόν - 0,00 €

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο: 0,00 €

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΑΛΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σκούπισμα : Όσο πυκνότερο είναι το χαλί σας, τόσο λιγότερο σκούπισμα χρειάζεται. H ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιείται οπωσδήποτε μία φορά στις 15 μέρες ή μια φορά το μήνα για τον καθαρισμό του πέλους και όχι στα κρόσσια που είναι εύθραυστα. Θυμηθείτε να σκουπίσετε και την ανάποδη πλευρά των χαλιών σας.
Καθάρισμα : Για ένα καθάρισμα διαλέξτε μια μέρα με ηλιοφάνεια , και αφού εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα υλικά, ξεκινήστε. Ο πιο συνήθης τρόπος καθαρισμού των χαλιών είναι η χρήση άσπρου ξυδιού. Κάνει πιο ζωντανά τα χρώματα και επιπλέον έχει απολυμαντική δράση. Το βαθύ καθάρισμα, που πρέπει να γίνεται κάθε 4 - 5 χρόνια, αφήστε το στα χέρια των ειδικών καθαριστών.
Εβδομαδιαία συντήρηση :

Μάλλινα Χαλιά : Καθαρίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα με κατεύθυνση πάντα προς την φορά του πέλους.
Μεταξωτά χαλιά : Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρική σκούπα. Είναι αρκετό να τα βουρτσίσετε απαλά προς την φορά του πέλους χρησιμοποιώντας μια βούρτσα (ποτέ συρμάτινη).
Σύμμικτα χαλιά : Καθαρίζονται όπως τα μάλλινα χαλιά.
Χαλιά τοίχου : Βουρτσίστε ελαφρά μια-δύο φορές το μήνα.
Ετήσια συντήρηση :

Μάλλινα Χαλιά : Με ένα ξεσκονιστήρι χτυπήστε ελαφρά το χαλί από την πίσω πλευρά, ώστε η σκόνη να μετακινηθεί στην επιφάνεια του πέλους. Τραβήξτε με την ηλεκτρική σκούπα την σκόνη. Σε ένα διάλυμα με ουδέτερο απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα, με αναλογία μια κουταλιά της σούπας σε 5 λίτρα χλιαρού νερού, μουσκέψτε ένα άσπρο πανί και τρίψτε μια γωνία του χαλιού. Αν το πανί χρωματιστεί απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία καθαριστή. Αν το πανί δεν χρωματιστεί : Βουρτσίστε το χαλί, με μια μαλακή βούρτσα βουτηγμένη στο διάλυμα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Προσέξτε να μην ποτίσετε την βάση του χαλιού. Εάν το χαλί είναι πολύ βρεγμένο, στεγνώστε το σε ένα σκιερό χώρο.

Μεταξωτά χαλιά : Τινάξτε με το χέρι το χαλί ώστε να φύγει η σκόνη. Ετοιμάστε ένα διάλυμα με ένα μέρος άσπρο ξύδι και 3 μέρη νερού. Βουτήξτε ένα καθαρό μαλακό δέρμα στο διάλυμα και στύψτε το πολύ καλά. Κρατώντας τελείως επίπεδη την επιφάνεια του χαλιού, τρίψτε το με το δέρμα απαλά, πάντα προς την κατεύθυνση του πέλους. Αφήστε την επιφάνεια του χαλιού να στεγνώσει σε σκιερό χώρο.Τέλος με ένα καθαρό στεγνό δέρμα τρίψτε το χαλί απαλά πάντα προς την φορά του πέλους.
Αποθήκευση χαλιών :

Tα χαλιά σας πρέπει να φυλάσσονται τυλιγμένα σε ρολό για αποθήκευση. Ο σκώρος είναι ο σπουδαιότερος εχθρός του χαλιού. Υπάρχουν πολλά σπρέι στην αγορά αλλά συνιστούμε να τα αποφεύγετε. Vapona, καμφορά, ναφθαλίνη είναι ότι καλύτερο. Μόνο φροντίστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή με το χαλί. Τυλίξτε ίσια και σφιχτά το χαλί σας σε ρολό προς την κατεύθυνση του πέλους του. Τελειώνοντας, τυλίξτε το χαλί σε πρόχειρο βαμβακερό σεντόνι ή σε κάποτο, βάζοντας ξανά καμφορά και αφήνοντας τις άκρες του ρολού ανοικτές για να αερίζετε το χαλί. Τοποθετείτε σε δροσερό ξηρό χώρο, οριζόντια στο πάτωμα για να μην τσακίσουν οι άκρες του. Μην αποθηκεύετε το χαλί σε πλαστικούς σάκους γιατί το χαλί δεν μπορεί να "αναπνέει".

Τι απαγορεύεται να κάνω ...

Η χρήση χλωρίνης ή λευκαντικών με βάση το χλώριο στα κρόσια των χαλιών : Τα κρόσια, τα οποία είναι το φυσικό τελείωμα των στυμονιών, του θεμελίου του χαλιού, σταδιακά σαπίζουν από τη χλωρίνη, δημιουργώντας πρόβλημα αστάθειας στις πρώτες σειρές κόμβων που χαλαρώνουν και ξεφεύγουν από το πλέγμα της ύφανσης. Τα κατεστραμμένα κρόσια, πρέπει να επιδιορθώνονται άμεσα από ειδικό τεχνίτη.

Το τίναγμα των χαλιών στο μπαλκόνι : Με το τίναγμα, ή το χτύπημα με χτυπητήρια, μπορεί να σπάσουμε κάποιο από τα στημόνια, να φύγουν μερικά κομπάκια και να δημιουργηθεί μια μικρή τρυπούλα. Η επιδιόρθωσή της είναι συνήθως ζήτημα λίγων λεπτών αλλά αν το αμελήσουμε, στο σημείο εκείνο η ύφανση εξασθενεί και το χαλί θα αρχίσει να καταστρέφεται.moketa mporntw kontino

Leave a Reply

Our Brand